Valoa pimeneviin iltoihin

Valoa pimeneviin iltoihin

Valoa pimeneviin iltoihin – otsalamput ja muut valaisinvinkit hämärtyviin syysiltoihin
Illat hämärtyvät ja lisävalo on tarpeen niin retkeillessä, pihapiirissä puuhaillessa kuin ulkoillessakin.

 

Valmistaudu syksyn hämärtyviin ja pimeneviin iltoihin erilaisilla valaisinratkaisuilla. Syksyn tullen on hyvä tarkistaa kotoa löytyvien valaisimien tilanne ja kunto, sekä hankkia puuttuvat valaisimet. Otsalamput, pyörän lamput, valolyhdyt pihalle sekä valoratkaisut retkeilyyn ja veneilyyn löydät monipuolisesta valikoimastamme.

 

Valaisimet ulkoiluun ja piha-askareisiin 

Kuuluuko arkeesi päivittäiset lenkkeilyt lähimaastossa yksin, koiran taikka ystävän kanssa? Onko pihan talviteloille laittaminen vielä kesken? Ilman otsalamppua pärjää pitkälle syksyyn, mutta hämärtyvissä illoissa otsalamppu on ehdoton hankinta ulkona liikkuvalle.

Lenkkeillessä otsavalo tuo lisäturvaa: näet maaston ja sen muodot, kuten kuopat ja juurakot paremmin. Lisäksi tulet paremmin nähdyksi myös muiden ulkona liikkujien toimesta. Myös piha-askareiden loppuunsaattaminen on turvallisempaa, kun otsalampun valokeila osoittaa aina katseesi suuntaan.

Peruslenkkeilyyn ja askareisiin suosittelemme esimerkiksi Ledlenserin MH3-valaisinta, joka on hyvä otsalamppu päivittäiseen käyttöön. Valaisinosa on helppo irrottaa pääpannasta ja otsalampun lisäksi voit käyttää valaisinta myös käsivalaisimena. Tarvittaessa valaisin on myös helppo kiinnittää klipsillä varusteisiin.

Koiranulkoiluttajat haluavat tietysti, että myös koira näkyy hämärtyvissä illoissa. Hanki  koiralle pantaan tai valjaisiin kiinitettävä pieni, mutta tehokas, ladattava SpotLit LED-pantavalo - Disc-O. Nite Izeltä löytyy myös valopantoja, joita käyttämällä koira näkyy liikkuessaan joka suuntaan.

 

Muista valaistus pyöräillessä

Pimeällä ajaessa pyöränlamppu on paitsi turvallisuuskysymys, myös lain edellyttämä lisätarvike.

Jos pyöräsi on vielä valoa vailla, mutta kotoa löytyy Ledlenserin H- tai P-sarjan valaisimia, suosittelemme hankkimaan Ledlenserin tankopidikkeen.

Tankopidikkeen avulla saat muutettua minkä tahansa Ledlenser H-sarjan valaisimen pyörävalaisimeksi. Hankkimalla kiinnikeadapterin, myös Ledlenserin P-sarjan käsivalot muuntautuvat helposti pyörävalaisimiksi – minimalistit kiittävät, kun joka aktiviteettiin ei tarvitse ostaa uusia välineitä. Pyöräillessä tulet paremmin nähdyksi, kun hankit lisäksi punaisen takavalon sekä vannevalot.

 

Lapsille valaisimet turvaksi ja leikkeihin 

Jokainen vanhempi haluaa varmistaa, että lapsi tulee nähdyksi hämärässä liikkuessaan. Syksyn ja talven koulutielle lisäturvaa tuovat valaisimet ja heijastimet, joiden avulla muu liikenne havaitsee pienen kulkijan helpommin.

Ledlenserin KidLed4R on otsalamppu, joka on suunniteltu erityisesti perheen pienimmille. Otsapannan kiinnityksessä on huomioitu turvallisuus, sillä jos pantaan kohdistuu vetoa, aukeaa otsapannan kiinnitys automaattisesti. Lamppu on helppo kiinnittää klipsin avulla myös koulureppuun.

Valaisimet ovat mainioita myös lasten ulkoleikkeihin, kuten taskulamppuhippaan tai salapoliisileikkeihin! KidLead4R:n optiikan suunnittelussa on otettu huomioon se, ettei suoraan leikkikaverin silmiin kohdistettu valo ole leikkijälle haitallinen.

 

Turvaa avaimenperästä – valo ja hälytysääni 

Vaikka suurimmalla osalla meistä on taskussa puhelin, josta saa tarvittaessa taskulampun, ei se aina ole käytettävissä.

Osta itsellesi tai läheiselle lahjaksi avaimenperävalaisin, jonka ansiosta valo on mukanasi yllättävissäkin eteen tulevissa tilanteissa, myös silloin, kun puhelimen akku on loppu. Ledlenserin K4R-avaimenperävalaisimen lataat helposti USB-A portista, ilman erillistä latausjohtoa.

Turvahälytin tuomaan lisäturvaa 

Ledlenserin K6R Safety-avaimenperälamppu antaa tehokkaan 400 lumenin valonlähteen lisäksi lisäturvaa ulkoilijalle myös turvahälyttimen muodossa. Avaimenperässä on lenkki, josta vetämällä turvahälyttimen kova ja korkea hälytysääni sekä voimakas strobovalo käynnistyvät. Kova ääni ja strobovalo voivat säikäyttää uhan, jonka lisäksi ne kiinnittävät muiden ulkonaliikkujien huomion. Hälytyksen saa sammutettua asettamalla lenkin pään takaisin paikalleen.

 

Kotipihan, mökin tai leirin valaistus 

Valaistus paitsi lisää pihalla liikkumisen turvallisuutta, on se myös tunnelmanluoja.

Mikä olisikaan ihanampaa kuin istua terassilla tai mökin laiturilla lyhdyn valossa? Tutustu Ledlenserin ladattaviin ML4 ja ML6 lyhtyihin, joiden avulla luot ihanan ja valaistuksen paikkaan kuin paikkaan. Kevyet lyhdyt on helppo siirtää sinne, missä niitä tarvitaan ja lyhtyjen valotehoa voi muokata tilanteeseen sopivaksi. Ladattavat lyhdyt ovat myös paloturvallinen valinta, eikä niiden päälle unohtaminen ole vaarallista.

Esimerkiksi leirielämässä ruokaa laittaessa saatat tarvita kirkkaampaa valaistusta, kun taas iltaa istuessa ja ystävien seurasta nauttiessa kevyempi tunnelmavalaistus on riittävä.

Kuvittele itsesi pimenevässä illassa, mökkilaiturilla, järven liplattaessa, kädessä kuppi lämmintä juotavaa The GO Everyday Tumbler-termosmukissa ja lyhdyt tai Nite Izen valonauha ohjaamassa askeleet turvallisesti takaisin maan kamaralle. Ladattava valonauha toimii erinomaisesti myös leirielämässä, jossa pistorasiaa ei ole saatavilla.

 

Juhlat käyntiin – valoa ja musiikkia 
 

Suunnitteletko syksyisiä pihajuhlia, mutta piha kaipaa vielä hieman lisävalaistusta? Valaise pihaa niin turvallisilla, ladattavilla lyhdyillä ja valonauhoilla, myös kätevällä Ledlenser iF4R-työvalolla, jonka voi asettaa kolmella eri tavalla: tukevasti maahan, kantokahvasta roikkumaan tai magneetilla.

Jos juhlista puuttuu vielä musiikki, kokeile IF4R:n versioita, jossa on sisäänrakennettu, laadukas kaiutin! Valaisimen ja bluetooth-kaiuttimen yhdistävä iF4R music on erinomainen valinta myös silloin, kun tilaa ei ole mielinmäärin – loistava hankinta siis esimerkiksi asuntoautoon, -vaunuun tai veneeseen.

 

Valaisin mukaan luontoon ja veneilemään 

Syksyn pimenevät illat saattavat yllättää kesän yöttömien öiden jälkeen. Luontoon lähtiessä valaisin kannattaakin ottaa aina mukaan, sillä luonnossa aika kulkee toisinaan kuin siivillä ja retki voi yllättäen jatkua hämärän laskeutumiseen saakka. Tällöin valaisin nousee arvoon arvaamattomaan.

 

Valaisin veneilyyn rantautumisvaloksi 
 

Innokkaimmat veneilijät jatkavat veneilykautta vielä pitkälle syksyyn ja veneilykauden päättävissä venetsialaisissa ilotulitteet räiskyvät pimenevällä taivaalla.

Syksyn hämärissä illoissa myös veneessä on käyttöä valaisimille ja tehokasta lisävaloa tarvitaan etenkin rantautuessa. Rantautumisvaloksi veneilijälle suosittelemme erittäin hyvän valotehon tarjoavaa Ledlenserin työkäyttöön suunniteltua P18R Signature -valaisinta.

P18R Signature -valaisin tarjoaa pitkän kantaman ja laadukkaat ledit valaisevat jopa 4500 lumenin verran! Tämän valaisimen avulla rantaudut turvallisesti, eikä mitään jää pimeyden vuoksi huomaamatta.

 

Tarkista olemassa olevien valaisimien toimintakunto ja hanki valaisimet ajoissa

Löytyykö kotoa jo erilaisia valaisimia pimeyden varalle? Ennen kuin lähdet hankkimaan uusia, kartoita nykyisten valaisimien tilanne ja toimintakunto. Toimivatko valaisimet? Puuttuuko jotakin, kuten otsalamppu tai erilaisia pihavaloja?

Vaihda uudet patterit tyhjentyneiden tilalle, tarkista akkujen kunto ja lataa akulliset valaisimet: olet valmis ottamaan hämärtyvät illat vastaan. Muista myös toimittaa käytetyt paristot ja toimimattomat akut sekä laitteet niiden keräykseen tarkoitettuihin keräyspisteisiin sekajätteen sijaan.

Varaudu pimeneviin iltoihin ja hanki valaisimet. Tutustu monipuoliseen Ledlenserin valaisinvalikoimaan sekä uuteen NEO-valosarjaan, joka on suunniteltu erityisesti aktiivisille ulkoilijoille.

 

View as Ruudukko Luettelo

7 tuotetta

Aseta laskevaan järjestykseen
per sivu
Tuotetekstien ja -kuvien kopioiminen ja käyttäminen ilman Nordic Trail Oy:n lupaa on kielletty. © 2023