Paras juomapullo joka tilanteeseen

Paras juomapullo joka tilanteeseen

Hyvä juomapullo on sellainen, josta on helppo juoda ja jota kantaa mielellään mukana. Tällöin vedenjuonti muistuu mieleen useammin, eikä nestehukan oireet pääse yllättämään.

Kaikki tietävät, että keho tarvitsee vettä päivittäin. Kotona puhdasta ja raikasta vettä saa helposti suoraan hanasta, mutta kodin ulkopuolelle lähtiessä vedellä täytetty juomapullo varmistaa, että päivän vedenjuontisuositus täyttyy.

Erityisen tärkeäksi veden juominen nousee esimerkiksi kesähelteellä, fyysistä työtä tehdessä tai urheillessa. Kuumalla kelillä ja urheillessa vedenjuontiin muistaa yleensä varautua ottamalla mukaan vesipullon, mutta työpäivän aikana vedenjuonti saattaa helposti unohtua.

Millaisilla keinoilla sitten edistää vedenjuontia? Yksi loistava keino lisätä vedenjuontia, on hankkia omaan käyttöön sopiva ja ulkonäöllisesti miellyttävä juomapullo. Nordic Traililla on valikoimissaan laadukkaita ja kestäviä juomapulloja moneen käyttöön.

Vedenjuontisuositus – paljonko vettä pitäisi juoda päivässä?

Ruokaviraston vedenjuontisuosituksen mukaan aikuisen tulisi juoda vettä 1-1,5 litraa ruoka-annosten lisäksi. Yksiselitteistä vastausta ei ole, sillä määrään vaikuttavat monet seikat, kuten esimerkiksi ravinto ja hikoilun määrä.

Suurempia määriä vettä tulee nauttia silloin, kun harrastaa liikuntaa, tekee fyysisesti raskasta työtä, kärsii kuumeesta tai työskentelee tai oleskelee kuumissa olosuhteissa. Nesteytyksen tarpeen määrä siis vaihtelee päivän ja aktiviteettien mukaan, mutta vesipullon mukana kantaminen ei ole ikinä huono idea.

Jos vettä ei muista päivän aikana juoda riittävästi, saattavat nestehukan oireet nostaa päätänsä.

 

Nestehukan oireita ovat:

- päänsärky
- kevyt väsymys
- keskittymiskyvyn heikkeneminen.
 

Kannattaa muistaa, että siinä vaiheessa, kun janon tunne herää, on nestehukka päässyt jo syntymään – ei siis kannata jäädä odottelemaan janon tunnetta ennen vesihuikan ottoa. Olisikin tärkeää juoda päivän mittaan sen verran säännöllisesti, että missään vaiheessa varsinainen janon tunne ei pääse yllättämään. Riittävällä vedenjuonnilla ja nestehukan välttämisellä voit saada esimerkiksi työhösi uutta potkua. Mitäpä jos päivittäinen, iltapäivästä alkava väsymys ja pieni pääkipu johtuvatkin nestehukasta? Vedenjuonnin lisääminen työpäivän aikana onkin erinomainen ja helppo kikka, jonka avulla olo työpäivän aikana voi olla parempi.

 

 

Miten tukea vedenjuontia – hanki mieluisa juomapullo

Vedenjuonti saattaa helposti unohtua. Millä tavoin saada itsensä juomaan riittävästi päivän aikana? Raikas vesi ja juomisen helppous voivat lisätä vedenjuontia.

 

Huolehdi, että raikasta vettä on helposti saatavilla

Me suomalaiset saamme nauttia ympäri vuoden ensiluokkaisesta juomavedestä. Raikas, suoraan hanasta tuleva puhdas vesi onkin meille luksustuotteen sijaan itsestäänselvyys. Veden helposta saannista huolimatta vedenjuonti saattaa unohtua. Helposti mukaan otettava juomapullo muistuttaa vedenjuonnin tärkeydestä.

Jos riittävä vedenjuonti töissä tuottaa haasteita, voi ongelman yrittää ratkaista hankkimalla työpöydälle juomapullon tai termosmukin, joka pitää juoman kylmänä ja maistuvana pitkään. Hyvä valinta on esimerkiksi suosittu Stanley IceFlow Flip Straw Tumbler, johon mahtuu 0,89 litraa vettä, ja jossa juoma pysyy kylmänä varhaisesta aamusta aina iltaan saakka. Pillistä on helppo juoda pitkin päivää, ja nestetasapaino pysyy näin ollen hyvänä. Valittavana useita eri värejä, joten jokaiselle löytyy varmasti oma suosikki. IceFlow Flip Straw Tumbler on sen kokoinen, ettei sinun tarvitse olla täyttämässä sitä jatkuvasti. 

Toisaalta, jos vedenjuonnin haluaa yhdistää aktiiviseen taukoon, voi työkäyttöön ottaa myös pienemmän The Go Everyday Tumbler -termosmukin, jota täytyy työpäivän aikana muutamaan kertaan täyttää. Vaan nesteytys ja aktiivinen tauko – siinäpä vasta yksinkertainen lääke virkeämpään työpäivään.

 

Hanki juomapullo, joka pitää veden raikkaana ja kylmänä pitkään
 

Raikas, kylmä vesi virkistää mieltä ja viilentää mukavasti kuumana päivänä. Jos tiedät, että juomapullossa odottaa lämmin ja seisahtanut vesi, ei se välttämättä kannusta ottamaan huikkaa, etenkään jos varsinainen jano ei vielä ole syttynyt. Termospullot ja termosmukit pitävät juoman kuin juoman kylmänä – tai halutessasi kuumana – pitkään. Saat raikasta ja viileää vettä huolimatta siitä, koska olet lähtenyt liikkeelle. Kokeile esimerkiksi Stanleyn Quick Flip -juomapulloa, joka lupaa pitää juoman kylmänä jopa 12 tunnin ajan.


Juomapulloja eri käyttötarkoituksiin
 

Juomapulloissakin on erilaisia ominaisuuksia. Hyvä juomapullo on sellainen, joka sopii parhaiten omaan käyttöön. Toiset tarvitsevat pienen juomapullon, toisilla on tarve urheilujuomapullolle, joku etsii ennemmin termosmukia ja toinen tarvitsee vesipullon, jonka vetoisuus on riittävän suuri.

 

Juomapulloa valitessa kannattaa kiinnittää huomiota seuraaviin seikkoihin:

 

-  Missä juomapulloa pääasiassa käyttää?

-  Mikä on sopiva koko juomapullolle?

-  Haluaako juomapullon pitävän nesteen kylmänä ja kuumana pitkään?

-  Kuinka iso korkki juomapullossa tulee olla?

-  Tuleeko juomapullo pystyä avaamaan yhdellä kädellä?

-  Haluaako juomapullon, jossa on pilli?


Jos valitset sellaisen juomapullon, jossa on perinteisestä poikkeava juomaosa, kannattaa huomiota kiinnittää juomaosan puhtaana pysymiseen. Jos juomaosa on huonosti suojattu silloin, kun siitä ei juoda, kerää se helposti likaa itseensä. Ennen juomapullokaupoille lähtemistä kannattakin pohtia hetki, mitkä ominaisuudet juomapullossa ovat itselle kaikkein tärkeimmät. Työpöydällä lepäävän juomapullon voi valita esimerkiksi kuosin mukaan, automatkalla tärkeää on, että juomapullo mahtuu auton mukitelineeseen ja retkeillessä juoman kylmänä tai kuumana pysyminen voi olla tärkein ominaisuus. Et kuitenkaan tarvitse joka tilanteeseen omaa juomapulloa – pohdi, mitkä ovat sinulle tärkeimpiä kriteereitä ja tee hankinta niiden perusteella.

 

Juomapullot niin retkeilijälle kuin urbaanille kaupunkiseikkailijalle
 

Sen lisäksi, että juomapullo sopii omiin käyttötarkoituksiin, tulee sen myös miellyttää silmää. Valikoimastamme löydät tyylikkäät vaihtoehdot kaikkeen menoon. Tutustutaan tarkemmin muutamaan valikoimassamme olevaan juomapulloon:


Ekologiset, kevyet Laken alumiinipullot valmistetaan 100% kierrätetystä alumiinista Espanjassa, ja pullot valmistuvat Euroopassa yli sadan vuoden vankalla kokemuksella. Pulloissa on useita eri kokoja, värejä ja myös kuviointeja. Tutustu esimerkiksi 0,75 litran vetoiseen Laken Futura juomapulloon

Lapsille, ja hauskuutta kaipaaville valikoimassa on Laken Futura Junior -juomapulloja, joista esimerkiksi supersankari juomapullo on pirteä valinta arkeen ja reissuihin. Koirista pitävien junnujen ykkösvalita on tietysti Puppy juomapullo

Jos kaipaat juomapulloa järeämpään käyttöön ja tarvitset pullon, joka pitää juoman kuumana tai kylmänä huomattavan pitkiä aikoja, voi perinteinen termospullo olla sinulle sopiva vaihtoehto. Stanleyn Classic-sarjan suurimman termospullon vetoisuus on 2,3 litraa ja se pitää juoman kuumana tai kylmänä jopa 48 tunnin ajan. Lue lisää Stanleyn termospulloista.

Jos toivot juomapulloa, jonka korkin saat avattua yhden käsin sormin, on esim. Stanleyn Quick Flip -juomapullo valintasi. Juomapullossa on näppärä kaksiosainen rakenne, jonka ansiosta saat korkin avattua yhdellä kädellä. Avausmekanismi on hiukan erilainen, kuin mihin juomapulloissa on normaalisti totuttu. Tämänkään juomapullon kohdalla ei tarvitse kuitenkaan olla huolissaan siitä, että juomat läikkyisivät yli silloin, kun niin ei halua tapahtuvan: myös Quick Flip on vuotamaton juomapullo.

Retkellä nuotion ääressä voit nautiskella juomasi esimerkiksi The GO Everyday Tumbler -termosmukista, jonka tyylikäs ulkomuoto mukailee viinilasia. Termosmuki pitää juoman halutun lämpöisenä pidempään, olitpa sitten esimerkiksi veneilemässä kesän kuumuudessa tai keväthangilla after skissä. Termosmukin mukana toimitetaan myös kansi, jonka avulla juoma säilyttää lämpötilansa haluttuna kauemmin.

Pienikokoinen, tiivis ja kevyt Stanley The AeroLight Transit termosmuki sopii kylmille ja kuumille juomille, ja mahtuu myös useimpien autojen mukitelineeseen.

The IceFlow on juomapullo pillillä. Pillin ansiosta veden juonti on helpompaa esimerkiksi autoillessa. Pillin ansiosta juot pullosta helposti myös ajaessa ilman, että keskittymisesi herpaantuu. Saat juomapillin helposti esiin yhdellä kädellä ja juoma pysyy kylmänä ja virkistävänä pidemmänkin ajomatkan.

 

Vastuullisempi vesipullo 

Miksi sitten hankkisit varsinaisen juomapullon, kun kaupan virvoitusjuomapullojen muovipulloilla pärjää vallan hyvin? No, kaupoissa myytävät virvoitusjuomapullot eivät ole tarkoitettu uudelleen täytettäväksi. Elintarvikekäyttöön tarkoitettua muovipulloa ei tulisi käyttää uudelleen täytettävänä juomapullona koska:

Elintarvikekäyttöön tehdyistä virvoitusjuomapulloista voi liueta veteen PBA:ta, eli kemikaalia nimeltä bisfenoli-A. Kemikaalin haittavaikutuksina voi olla esimerkiksi haitta lisääntymiselle tai hormonitoiminnalle. Valikoimassamme olevat juomapullot ovat PBA-vapaita.

Jos ostat pullotettua vettä jatkuvasti, kulutat valtavia määriä luonnonvaroja, sillä muovipullon valmistukseen ja veden pullottamiseen kuluu niin vettä kuin energiaakin. Uudelleen täytettävä juomapullo vähentää luonnonvarojen käyttöä.

Virvoitusjuomapulloissa on pieni korkki, jonka vuoksi pullon peseminen on haastavaa. Pulloja ei myöskään voi pestä astianpesukoneessa, eikä niitä ole muutenkaan suunniteltu pestväksi yhä uudelleen ja uudelleen. Pöpöt viihtyvät ja villiintyvät paremmin vesipullossa, jota ei saa kunnolla pestyä.

 

Juomapullosta luottoystävä – PBA-vapaa juomapullo on varma valinta
 

Hankkimalla mieluisan juomapullon saat kehon nesteytyksestä huolta pitävän ystävän. Panostamalla laadukkaaseen juomapulloon, saat vuosia kestävän vesipullon, jonka avulla vähennät maapallon muoviroskan syntymistä ja mikromuovien kuormaa. Kaikki myymämme juomapullot ovat PBA-vapaita, joten voit juoda niistä huoletta. Luotettava juomapullo pitää nesteen sisällään, ei siis enää vuotavia juomapulloja ja märkiä reppuja sekä laukkuja. Kuten vanha suomalainen sananlasku kuuluu “Ei kannettu vesi kaivossa pysy, mutta laadukkaassa juomapullossa kylläkin.” – tutustu siis Nordic Trailin valikoimassa oleviin juomapulloihin, ja valitse elämänmenoosi parhaiten sopiva juomapullo.

 

View as Ruudukko Luettelo

7 tuotetta

Aseta laskevaan järjestykseen
per sivu
Tuotetekstien ja -kuvien kopioiminen ja käyttäminen ilman Nordic Trail Oy:n lupaa on kielletty. © 2023