Vesillä liikkuminen kanootilla, SUP-laudalla tai kajakilla

Vesillä liikkuminen kanootilla, SUP-laudalla tai kajakilla

 Kanootilla, SUP-laudalla tai kajakilla vesille – mitä mukaan?
 

Viime vuosina yleistyneet SUP-laudat (Stand Up Paddling) sekä kanootit ja kajakit mahdollistavat entistä useammalle pääsyn vesille kauniina kesäpäivinä. Vesille lähtiessä huomioon tulee ottaa turvallisuuteen liittyvät asiat, kuten kelluntaliivit. Yhtä tärkeää on ottaa mukaan myös hyvät retkieväät – eväsreppu kannattaa aina kiinnittää liikkumisvälineeseen huolellisesti.

 

Suomi, tuhansien järvien maa ja sen upeat saaristot mahdollistavat upeat kesäpäivät vesillä. Sup-laudat, kajakit, kanootit ja esimerkiksi soutuveneet mahdollistavat useimmille pääsyn vesille. Välineitä on myös mahdollista vuokrata useista paikoista, joten vesille päästäksesi et tarvitse omaa välinettä.

Vesiharrastusten parissa huomiota tulee kiinnittää turvallisuuteen, kelluntaliivit kuuluvat jokaisen vesillä liikkujan varustukseen. Kelluntaliivien lisäksi kannattaa suunnitella etukäteen, miten tarvikkeet, kuten reput, saa turvallisesti kiinnitettyä siten, että ne eivät pääse tippumaan.

Lue vinkit, joiden avulla vietät turvallisen ja rentouttavan kesäpäivän vesillä.

 

Välineiden kuljetus vesillä liikkuessa – huolellinen kiinnitys on tärkeää
 

Jos otat kanootti tai sup-retkelle mukaan tavaraa, kannattaa tavaroiden kiinnitykseen kiinnittää huomiota. Huolellinen kiinnitys on yksi tapa lisätä vesillä liikkumisen turvallisuutta.

Vesillä liikkuessa on aina riski sille, että kulkuväline kippaa ja sekä sinä, että kyydissä olevat tavarat joudutte veden varaan. Tällöin tärkeintä on, että sinulla on päällä kelluntaliivi ja hyvä lisä on tietysti myös se, että tavarat pysyvät kyydissä. Järkevää on myös suojata kriittisimmät tavarat, kuten tulentekovälineet, vesitiiviisti.

 

Kiinnitystarvikkeet
 

Käytä kiinnitykseen esimerkiksi GearTie -siteitä, mustekalaa tai narua. Saatavilla on myös heijastavaa paracord-narua, joka lisää näkyvyyttä hämärään aikaan liikuttaessa. Valitse tarpeisiisi parhaiten sopiva väline jonka avulla tavarat pysyvät menossa mukana.

Sulkurenkaiden avulla kiinnität tavaroita helposti esimerkiksi useimmissa sup-laudoissa oleviin verkkoihin. Jos mukana on vain pelkkä juomapullo, sulkurenkaan avulla lenkillisen juomapullon saa sup-laudan verkkoon kiinni. Suosittu HeroClip monitoimikoukku toimii myös vesillä liikuttaessa. Kompakti ja monikäyttöinen HeroClip kääntyy 360º. 

 

 

Ram Mounts kiinnikkeet vesillä liikkujalle
 

Ram Mountsilta löytyy useita hyviä tuotteita vesillä liikkujalle.

Esimerkiksi tällä puhelinpidikepaketilla saat kiinnitettyä puhelimen kanoottiin ilman, että sinun tarvitsee tehdä kanoottiin reikiä, sillä puhelinpidike kiinnittyy imukupeilla. Muista huomioida, että puhelin joko kestää roiskeita, tai se on roiskeilta suojattu.

Jos haluat tallentaa hetket GoProlla, hanki Ram Mountsin GoPron telinepaketti. Kiinnität GoPron helposti ja turvallisesti ilman ruuveja esimerkiksi kanootin tai kajakin reunaan. Jos tarvitset mukaan esimerkiksi navigointilaitteen, löydät avun laitteen kiinnitykseen Ram Mountsilta.

 

Kajakkikalastuksen suosio kasvaa
 

Kajakki on oiva peli myös kalastukseen. Kajakkikalastus onnistuu tavallisella retki- tai merikajakilla, mutta markkinoilla on tarjolla myös varsinaisia kalastukseen tarkoitettuja kajakkeja. Vapateline on tietysti tärkeä osa kajakkikalastusta. Erinomaisen vapatelineen löydät RAM Mountsilta. Ehkä tulevana kesänä kalastat haukia tai ahvenia kajakista käsin?

 

 

Retkelle kanootilla, sup-laudalla tai kajakilla – mitä ottaa mukaan?
 

Kun kaunis kesäpäivä koittaa ja suuntaat vesille, varmistat onnistuneen päivän ottamalla mukaan muutamia tuotteita. Huomioi pakatessa niin ruokailut, nesteytys kuin vesitiivis pakkaaminen.

Vesitiiviit pakkaustuotteet

Vesille lähtiessä on järkevää varustautua ja pakata tärkeimmät tuotteet vesitiiviisti. Kun vähintään tärkeimmät tuotteet ovat vedeltä turvassa, voit liikkua vesillä turvallisin mielin. Suosittelemme tutustumaan RunOff-tuotesarjaan ja erityisesti sen erikokoisiin vesitiiviisiin pusseihin.

Jos haluat, että puhelin on lähettyvillä esimerkiksi kuvien ottamista varten, kannattaa puhelin sujauttaa vedenkestävään puhelinpussiin. Vedenkestävä puhelinpussi on myös turvallisuuskysymys vesillä liikkuessa, sillä puhelinta voi käyttää avun hälyttämiseen, vaikka se joutuisi veden varaan.Pidemmälle retkelle lähtiessä mukaan saattaa lähteä myös vaihtovaatteet, jotka voit pakata vesitiiviisti vetoketjulliseen matkapussiin. Veden lisäksi pussit pitävät loitolla myös pölyn ja muun lian.

Myös vedenkestäviin pusseihin pakatut tarvikkeet kannattaa aina sitoa asianmukaisesti liikkumisvälineeseen kiinni. Nite Izen tuotteet ovat vedenkestäviä metrin syvyyteen saakka.

Tatonkan valikoimasta löydät puolestaan perinteiset, vesitiiviit kuivapussit ja varustesäkit

 

Retkiruokailu – eväät kruunaavat kanoottiretken
 

Ruoka on parasta ulkona nautittuna! Retkelle lähtiessä varaudu etukäteen siihen, miten valmistat ruoan. Tarvitsetko ehkä retkikeittimen, vai onko kohteessa nuotio tai laavu? Ideoita onnistuneeseen retkiruokailuun löydät blogistamme.

Kanootti- tai kajakkiretkelle voit huoletta pakata mukaan painavampiakin tuotteita, sillä vesillä liikkuessa tavaroiden paino ei nouse samalla tavalla ongelmaksi, kuin jalkaisin retkeillessä. Toki tilaa ei välttämättä ole paljon, joten huolellinen retken suunnittelu ja pakkaaminen kannattavat. 

 

Kylmälaukun avulla luksusta retkeilyyn
 

Jos haluat panostaa retkeen, ota mukaan kylmälaukku, joka nostaa retkiruokailun uudelle tasolle! Näin saat mukaasi myös sellaisia ruokia, jotka eivät lämpimässä säily. Stanleyn pienikokoinen kylmälaukku sopii mukaan otettavaksi, muistathan vain kiinnittää kylmälaukun siten, että se ei tipahda kesken matkasta. Kylmälaukun avulla saat pidettyä evääsi kylmänä jopa 27 tunnin ajan. Toinen pienikokoinen kylmälaukku on Tatonka Cooler Bag, jonka voi sujauttaa myös reppuun mukaan. Laukku sopii n. 20 litraisen repun sisälle.

Jos kylmälaukku tuntuu kuitenkin liian isolta tai turhalta mukaan otettavaksi, voi ruokatermos sopia paremmin tarpeisiisi. Ruokatermoksessa kuljetat näppärästi mukana esimerkiksi jäätelöt – mikäs onkaan sen parempaa kuin nauttia melonnan jälkeiset jäätelöt aurinkoisella kalliolla luonnonrauhassa.

 

Juomapullon avulla pidät huolen nesteytyksestä
 

Kesäkuumalla termosjuomapullo pitää juoman kylmänä pidempään. Huomioi aina, että sinulla on riittävästi nestettä mukana, sillä nestehukan oireet voivat kesällä yllättää ja kuuma keli sekä urheilu lisäävät nesteen nauttimisen tarvetta.

Juomapullon valinnassa huomiota kannattaa kiinnittää omiin tarpeisiin. Valitse sopivan kokoinen juomapullo, josta on helppo juoda. Lue lisää juomapullon valinnasta.

Termosjuomapullojen etu on, että sen lisäksi, että ne pitävät juoman mukavan viileänä pitkään, pitävät ne juoman tarvittaessa myös kuumana. Suomen suvi on joskus kylmä, joten lämmin juoma voi pelastaa retken.

 

Ota mukaan myös näppärä taittoveitsi
 

Veitsi ei ole tarpeellinen pelkästään ruoanlaittoa silmällä pitäen. Et välttämättä edes huomaa, mihin kaikkeen saatat veistä tarvita. Sillä paitsi pilkot ruoan, teet sytykkeitä sekä vuolet vaikka makkaratikun. Joskus veistä tarvitaan myös erilaisissa hätätilanteissa. 

Suosittelemme mukaan otettavaksi kätevää taittoveistä, sillä se kulkee mukana turvallisesti. Myös sukelluspuukko on hyvä valinta vesillä liikuttaessa. 

 

 

Varaudu myös turvallisuutta lisäävien tuotteiden avulla

Ensiapupakkaus on ehdoton retkeilijän varuste, ja vesillä liikuttaessa valinta on tietysti pienikokoinen, vedenpitävä ensiapulaukku. Tatonka First Aid Basic Waterproof -ensiapupakkaus tarjoaa tärkeimmät EA-tarvikkeet vedenpitävässä pakkauksessa. Pakkaukseen voit lisätä itse myös vaikkapa tarpeelliset lääkkeet. 


Otsalamppu on hyvä ottaa mukaan, jos kesän yöttömät yöt ovat jo takanapäin.

Jos liikut vesillä pimeän aikaan, on tärkeää, että sinä näet ja tulet nähdyksi. Pakkaa siis mukaan esimerkiksi otsalamppu. Tutustu otsalampun valintaoppaaseen löytääksesi sinun tarpeisiisi parhaiten sopivan valaisimen. Osa otsalampuista kestää vesiroiskeiden lisäksi hyvin myös veteen putoamisen. Esimerkiksi Ledlenser HF8R Core on suojaukseltaan IP68, eli se kestää myös hetkellisen upotuksen veteen. Ledlenser HF8R Coressa on Adaptive Light Beam Technology, joka mahdollistaa automaattisen himmennyksen ja tarkennuksen, eli voit hyvin keskittyä melomiseen valon säätämisen sijaan. HFR Coressa on myös esimerkiksi S.O.S. valotoiminto hätätilanteita varten. 

 

Sup-lautailu, kanootti- tai kajakkiretket sopivat kaikille


Sup-laudalla, kanootilla tai kajakilla liikkuminen sopii lähes kaikille. Voit lähteä retkelle yksin tai ystävien kanssa ja tehdä joko lyhyitä tai yön yli kestäviä retkiä. Hyvien varusteiden avulla vesillä liikkuminen on mukavaa ja turvallista. 

 

Pakkaa mukaan tarvittavat välineet ja lähde viettämään aurinkoista kesäpäivää vesille!

 

View as Ruudukko Luettelo

7 tuotetta

Aseta laskevaan järjestykseen
per sivu
Tuotetekstien ja -kuvien kopioiminen ja käyttäminen ilman Nordic Trail Oy:n lupaa on kielletty. © 2023